Здравейте, четейки ксо чл.46 и аз така мисля, но търсех още едно мнение . Дали можете да ме насочите към някой нормативен документ за да съм 100% сигурна. Благодаря .
Здравейте колеги,
Майка в отпуск за отглеждане на дете до 2 г. възраст, може ли да сключи допълнителен трудов договор с друг работодател с намалено работно време под 4 часа, по който фактически да работи и да получава заплата, без да и се спре от НОИ обезщетението?
2017-02-22 23:28:30 Мариета Рашевска

Има ли служител право да ползва платеният си годишен отпуск по чл.155 от КТ почасово? Например: два часа в един ден, един час в друг ден и т.н., след което използваните часове се сумират и приспадат от общия брой дни полагаем отпуск.

Отговор:
Уважаема госпожо Рашевска Съгласно чл. 172 от Кодекса на труда (КТ), платеният годишен отпуск се разрешава на работника или служителя наведнъж или на части. Редът за ползване на платения годишен отпуск е регламентиран в чл. 173 и следващите от КТ. Видно е, че размера на платеният годишен отпуск в КТ се определя в работни дни и не е предвидено почасово ползване на платения годишен отпуск. /КА/
Източник: https://messages.mlsp.government.bg/arhiv/?page_no=6400
Благодаря.
Уважаеми колеги, моля ви за коментар и насока, как да се аргументирам , че Заглавието на темата , не е приложимо. Това е въпрос зададен ми от служител, който поради обективни причини, не може да отсъства от работа и съответно да си ползва ПГО.